mandag den 18. maj 2009

Turen gik til Island



Det var så i den forgangne weekend at jeg var på en lille tur til det spændende og smukke Island. Min fagforening havde arrangeret en tur fra torsdag til søndag, og vi nåede også en masse ting på de få dage, vi havde til rådighed.

Afgang torsdag aften fra Kastrup Lufthavn – flyveturen tog 3 timer, og med 2 timers tidsforskel, så var der et par timer til rådighed i Reykjavík for lige at se byen an.

Om fredagen skulle vi besøge medicinalvirksomheden Actavis, hvor vi hørte lidt om de islandske forhold på lægemiddelområdet. Derefter var vi ude og se to apoteker i Reykjavík inden vi nød en god frokost på Hotel Hilton. Herefter var vi på et farmacihistorisk museum med flotte velbevarede genstande. Så var der et par timer fri til at gå ned i byen og se sig omkring. Det blev blandt andet til en øl på torvet foran Altinget, mens der blev skrevet et par postkort hjem. Om aftenen var vi først i en isbar (rum med vægge af is) og få en velkomstdrink inden en dejlig middag.

Lørdagen bød på en rundtur i den gyldne cirkel. Det indebar vandring i naturområdet ved Thingvallasletten, der er en kendt nationalpark i Island. Det er her kontinentalpladerne mødes og det viser sig ved store sprækker i landskabet. Vi kørte videre til Geysir-området, hvor vi hurtigt blev betaget af Strokkur gejseren, der jævnligt sendte kogende vand og damp op i luften. En god frokost blev nydt med udsigt til gejserne, inden vi fortsatte til Gullfoss-vandfaldet, der også var utrolig smukt. Vejret var meget bedre end det normalt er i Island, så det gjorde det hele endnu flottere. Efter hjemkomst til Reykjavík var der et par timers afslapning og mulighed for rundtur på egen hånd – her blev det til et besøg i Hallgrimskirken, der er et besøg værd. Om aftenen var vi i Restaurant Perlen, der har en flot udsigt over byen i den roterende restaurant samtidig med at man nyder en dejlig middag. Vi afsluttede aftenen på en god bar med Mojitodrinks mv., og klokken blev 3 inden hotellet blev nået. Der er jo lyse nætter i Island, så det var kun let tusmørke – så det var også en oplevelse.



Om søndagen, efter en lidt kort nat, kørte vi til den blå lagune, som er kendt for det mineralholdige vand, som kan have effekt på gigtsygdomme og psoriasis. Det var en sjov oplevelse, og efter at blevet forfrisket her var vi klar til at sætte os i flyveren retur mod Danmark. Dagen fik hurtigere ende, da de to timer, vi fik foræret på vej derop, jo skulle indløses igen.

Jeg vil helt klart anbefale alle at tage forbi Island på et tidspunkt. Landet har jo bånd til Danmark i historisk sammenhæng, men det mest interessante er vel den helt specielle natur, som ikke findes lige andre steder. Så byder muligheden sig, så er det bare med at komme af sted.

Der var jo også en familie, der skulle hænge sammen herhjemme i Danmark, og det lykkedes vist kun fordi Lotte tog det hele med oprejst pande, og samtidig fik hun dejlig meget hjælp af mine svigerforældre i Middelfart, så stor TAK for det til dem alle tre. (Men hun havde jo givet mig lov til at tage af sted, vel nok fordi hun undte mig oplevelsen med Island, som hun selv havde for nogle år siden) Men det er nu rigtig dejligt at være hjemme igen – jeg synes virkelig, at pigerne (de to små) har forandret sig på de få dage – men det er en helt anden historie.

Mange islandske hilsener
Jacob.

Ingen kommentarer: