torsdag den 21. januar 2010

Udvidet pasning

I julegave havde jeg givet Jacob billetter til DR Radiounderholdningsorkestrets nytårskoncert i samarbejde med The Bootleg Beatles. Jacob havde hele efteråret ævlet løs om Beatles teaterkoncerten på Gasværket, men da jeg så reklamen for nytårskoncerten i fjernsynet, var der ikke tvivl i mit sind – det var det vi skulle. Gaven blev da også modtaget med begejstring og i lørdags skulle billetterne så bruges.


Jeg havde aftalt med mormor, at hun skulle passe pigerne mens vi var afsted. Og som det jo så ofte er med os, så fik vi besøget udvidet så hun også kunne passe Julie, mens vi havde Emma med til øjenlæge i torsdags.


Mormor ankom onsdag, mens jeg var til møde med Tina, vores private børnepasser, og vores tilsynspædagog fra kommunen. Efter dette møde var jeg et smut forbi kontoret og fortælle, at de kunne regne med at se mig igen den 4. februar. I mellemtiden var Jacob taget til fagligt seminar, og mormor havde gang i første pasningstjans.


Torsdag skulle vi som nævnt til øjenlæge med Emma. Hun kunne med det samme berolige os med, at Emma ikke skeler, og det, vi opfatter som skelen, faktisk er synsbedrag, fordi den hud, der skal dække næsen, når denne vokser til, allerede er fremme nu og på nuværende tidspunkt dækker over det inderste af øjet. Derfor ligner det hun skeler. Men når der bliver lyst på øjnene er de fuldstændig parallelle. Skønt! Så skal vi ikke tænke mere på det. Vi skal dog til et opfølgende besøg derude om et år – bare for en sikkerheds skyld.


Fredag havde vi bestilt bord til brunch på Kartellet, og efterfølgende var vi et smut i Frederiksberg Centret. Herefter sendte vi Jacob hjem, mens vi fire andre tog ud for at besøg min mors moster. Hun er det tætteste vi kommer på min mormor, og dermed pigernes oldemor.


Lørdag kom så dagen, hvor vi skulle i Falkoner Salen til nytårskoncert. Desværre blev Julie i løbet af dagen varmere og varmere, og lige inden vi tog afsted var hendes temperatur nået 39,1 grader. Vi lovede at tjekke telefonen ofte og mormor ville sige til, hvis der var noget. Heldigvis gik det fint. Emma sov, Julie og mormor hyggede i stuen og vi nød koncerten i fulde drag. Et arrangement som 100 % kan anbefales. Det var virkeligt godt! Da vi kom hjem, havde mormor også fået puttet Julie og vi kunne hygge lidt i stuen inden vi gik omkuld. Nattesøvnen blev dog noget afbrudt pga. Julies tilstand.


Søndag var meget mærket af Julies sygdom, og dagen forsvandt mellem fingrene på os. Natten til mandag var hård og næste morgen ringede vi til lægen og fik tid samme dag.


Oppe ved lægen blev Julie kigget i halsen, på brystet og i ørene, lyttet på lungerne og studeret på tungen. Lægen mistænkte en halsbetændelse og podede halsen. Prøven var dog negativ, men fordi Julie havde mange af tegnene på halsbetændelse, blev der taget en blodprøve også. Julie var meget sej, og laboranten sagde, at hun ikke græd så meget, som mange andre børn gør (hun fik også en sød lille trold, som fik meget af hendes opmærksomhed). Dygtig pige! Også blodprøven var negativ, så ”kuren” var Panodil.


I løbet af mandagen begyndte Emma at hænge med skuffen, så mormors besøg, som kun skulle have varet til mandag, blev forlænget til onsdag.


I skrivende stund er Julie frisk igen, og Emma er godt på vej også. Vi håber, at en god nattesøvn lige er det der skal til, og selvfølgelig at den kommer i nat ;-)


Tilbage på job

Da jeg jo skal starte arbejde igen her i begyndelsen af februar, har vi længe presset på for at få vores pasningsproblem løst. Og heldigvis er det også blevet løst. Vi har fået kontakt til Tina, som gerne vil passe pigerne. Vi har aftalt med hende, at hun skal passe dem hver dag fra 8 til 16. Hun skal passe dem herhjemme i lejligheden – når hun altså ikke tager dem med på tur. Fx er der legestue hver mandag, og så er Fælledparken jo oplagt til ture, når det bliver lidt varmere.


Det var meningen at vi skulle have påbegyndt indkøringen i mandags, men da pigerne jo har været syge er opstarten blevet udskudt lidt. Tina var på besøg i onsdags i nogle timer, og hun kommer også i morgen. I morgen skal vi lave en plan for indkøringen, så vi får det hele på plads. Men vi er nu ikke nervøse. Tina har passet børn i flere år (har selv 3 af slagsen), og pigerne har endnu ikke været bange for nogle fremmede.


Da vi har stillet krav om at pigerne som minimum kommer på ”udflugt” tre gange om ugen, har vi været nødt til at få udstyret til pigerne i orden. Vi har derfor været ude og købe rigtige sko til dem samt regntøj. Heldigvis er det udsalgstid, og vi har da også sparet 770 kr. på skoene og 600 kr. på regntøjet. Hvor er udsalg dog bare en gave til folket! Mere af det, tak!


Ændringer i hverdagen

At jeg skal tilbage på arbejde har også betydet, at vi har måttet ændre i vores rutiner herhjemme. Morgenmad til pigerne kl. 9 holder nok ikke, når jeg skal møde kl. 8.30. Vi har derfor været i gang med at flytte morgenmaden frem og pt. er der morgenmad kl. 8. Det er især hårdt for moderen…


Vi er begyndt at lave madplan og planlægge vores indkøb bedre. Det er vores plan, at vi kun skal handle to gange om ugen. Man skal lige vænne sig til at gøre det på denne måde, men jeg er sikker på, at det vil hjælpe til at effektivisere vores hverdag.


Mens det for forældrenes vedkommende har handlet om at få pasning på plads, og ikke mindst nyde de sidste dage herhjemme for mit vedkommende, har pigerne øvet sig meget i at gå, og jeg mener godt vi kan sige, at de nu kommer mere frem på benene, end på alle fire. Det ser så sødt ud, når de langsomt kommer gående.


Derudover har Emma fået en tand mere. Den første af kindtænderne er brudt igennem.

1 kommentar:

Anna børnepasser sagde ...

hvor rart i sådan fandt en løsning ved at få en privat børnepasser. det at København har den mulighed er virkelig helt unikt.