mandag den 18. juli 2011

Lidt om pigerne

Så er det vist ved at være på tide med en lille update om pigerne.

I det store hele har de klaret flytning til Middelfart ufatteligt flot. Vi har haft en periode på ca. 2 måneder hvor Jacob har været i Middelfart og jeg i København, mens pigerne har været lidt det ene sted og lidt det andet. Vi har været samlet alle 4 hver weekend, så selvom det på overfladen kunne ligne en skilsmisse, stak det heldigvis ikke så dybt.

Vi forsøgte at gøre sådan at pigerne skulle frem og tilbage mindst muligt. De betød at de havde "lange" ophold hvert sted og ikke skulle skifte seng hver 3. nat. Vi bilder os ind at dette har været medvirkende til at gøre flytningen så nem for dem som den trods alt har været.

På den sproglige front sker der rigtigt meget for tiden. Hvis vi spørger om de kan sige fx "Giraf" så gør de forsøget i mere end halvdelen af tilfældende. Tidligere sagde de blot nej når vi spurgte. Og det er jo ret stort. Desværre tager de ikke alle konsonanterne med når de udtaler ordene, så nedenfor følger en lille parlør (Emmajuliesk til dansk):

Arf = Giraf
Puds = Plys (Peter Plys)
Ish = Ris
Ot = Ost
Ælle = Ælling
Ulie-ade = Remoulade
Obier = Jordbær
Duudjer = Gynge
Sjover nær = Sover der
Botjer = Pølser
Far Rø Bitj apotet = Far kører i den røde bil til apoteket

I det daglige oplever vi at begge piger har en meget stærk vilje og retfærdighedssans. Tingene skal ske på en helt bestemt måde. Hvis vi fx tager tandbørsten og sætter den op i tandkruset kan det udløse et ramaskrig - det vil pigen selv gøre. Eller hvis vi løfter dem ned fra autostolen og de selv ville kravle ned. Det er meget tydeligt at de nu er kommet i "vil-selv alderen". Her til aften havde vi en lidt sjov episode omkring et bleskift. Emma var meget stålsat i sin beslutning om at ville have en up-and-go ble på i stedet for en af de almindelig. Det endte med at hun kravlede ned ad puslebordet, fandt en ble og stort set selv tog den på. Eneste minus var at hun havde vendt den forkert (for og bag), så Jacob måtte hjælpe hende lidt.

Ingen kommentarer: